пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅ - Пекин - Китай

Photo

Маршрут:
Пекин, Пингяо, Ченду, круиз „Трите каньона" по р. Яндзъ, Шанхай
Дати на заминаване:
18.09.2010

1-ви ден
Полети София-Москва-Пекин.

2-ри ден
Пристигане в Пекин сутринта и настаняване в хотел. Посещение и разглеждане на парка Юан Мин Юан, наричан Градината на перфектната яркост, и известен на запад като Летният дворец. Това е най-големия парк в Китай, на площ 350 ха, със създаден от хората приказен пейзаж от хълмове, езеца, голямо езеро, стари дървета и павилиони, в които са се съхранявали императорските колекции. За съжаление целият комплекс е опожарен и унищожен през 1860 г. от чуждите нашественици. Посещение и обяд във ферма за сладководни перли. Вечеря и нощувка.

3-ти ден
Закуска. Посещение на Националния горски парк, близо до Олимпийското градче в Пекин. Той се намира на върха на северната ос през центъра на Пекин. Паркът е любимо място на столичани защото съчетава гора, езера и модерни съоръжения. Посещение на център за рефлекторен масаж на стъпалата. Обяд. Следобeд разглеждане на прочутия храм на Конфуций - най-великия мислител и будител в древен Китай. Вечеря и нощно пътуване с влак до Пингяо.

4-ти ден
Пристигане в Пингяо и закуска. Градът е на площ от 1260 кв. км и е дал през дългата си история много прочути търговци и предприемачи. Той е родно място на търговците Джин, които са една от двете основни бизнес групи по време на династиите Мин (1368-1644 г.) и Чън(1644-1911 г.). Първият сарафски магазин в Китай е открит в Пингяо и през следващите 100 години тук са били основните обменни бюра в страната. През ХVІІІ в. Пингяо е бил това, което е „Уол стрийт" за САЩ, т. е. икономическия двигател на Китай. Запазен е великолепният Стар град (от 1997 г. е под егидата на ЮНЕСКО) и няколко прекрасни резиденции. Ще имате възможността да погледнете отгоре от крепостната стена, както и да се разходите по древните улици от времето на Мин и Чън, с къщи и магазини, строени в стила на епохата. Обяд, вечеря и нощувка.

5-ти ден
Закуска. Трансфер до летището и полет до град Ченду, възникнал благодарение построяването на напоителна система в района през 256 г. пр. Хр. Построен е като столица и много векове след това е запазил оригиналното си име и позицията си на водещ град в политиката, търговията и отбраната на Съчуан ( наричан някога царство Шу). След епохата на династиите Хан (206 г.пр.Хр. - 220 г.) и Тан (618-907 г.) тук се развиват и много занаяти. Ченду се прочува с брокатите и бродериите си. Бродериите Шу се отличават с ярките си цветове и фин рисунък и са една от 4-те прочути школи в Китай. Обяд с блюда от прочутата съчуанска кухня и посещение на чайна - неща, които ще Ви помогнат да се потопите по-добре в местния начин на живот. Следобeд разходка в крайречния парк. Вечеря и нощна разходка по централната улица Чун Шъ, за да усетите динамиката на града. Нощувка в хотел.

6-ти ден
Закуска. Посещение на Центъра за развъждане и отглеждане на гигантската панда в Ченду. Резерватът е на площ 92 акра и 96% от него са гори. Освен панди, там живеят и над 20 вида редки животни - малки панди, черногърби чапли, бели щъркели и др. Обяд. Следобeд посещение на фабрика за бродерии, за да добиете представа за трудността и красотата на това изкуство. Вечеря на прочутия кораб-ресторант. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Пътуване със скоростен „влак-стрела" до град Чончин. Обяд и настаняване на борда на 5*-ия круизен кораб „Владетелят на ориента". Нито едно пътешествие в Китай не е пълно без плаване по река Яндзъ през прочутите й три каньона. Корабът е единственият в Китай, отличен с правителствена награда. Вечеря на кораба и отплаване. Нощувка на кораба.

8-ми ден
Закуска. Спирка във Фенду и екскурзия на брега. Тук от повече от 2000 години живее народност, която вярва в духове и в задгробния живот. Културното наследство на града се пази, което го е направило прочут в цялата страна. Обяд и вечеря на кораба. По време на плаването се предлагат множество занимания - от плаж и фитнес до курсове по тай-чи и китайска кухня. Нощувка.

9-ти ден
Закуска. Круизът продължава през каньона Кутан. Спирка и екскурзия на брега в притока Шенон. Плаване през каньоните Уу и Шълин. Обяд и вечеря на кораба. Нощувка.

10-ти ден
Закуска. Пристигане на пристана Сандупин, до стената на язовира „Трите каньона". Екскурзия на брега след преминаване на 5-етажния корабен шлюз. Язовирът ще е най-големият в света. Строежът е започнал през 1992 г., а завършването е предвидено за тази година. Ще се произвеждат 18,2 мегавата електроенергия. Когато се напълни, язовирът ще е дълъг около 2 км и дълбок около 185 м. Обяд. Пристигане в град Ичан, трансфер до летището и полет до Шанхай. Трансфер до хотел, вечеря и нощувка.

11-ти ден
Закуска. Разглеждане на новия Шанхай - пешеходна разходка по внушителния Бинджян авеню покрай международния Конферентен център и ТВ кулата „Източна перла". Посещение на панорамната площадка на 100-ния етаж на Международния търговски център - най-високата сграда в Китай. Обяд и разходка в Сенчъри парк. Свободно време с възможност за посещение на намиращия се наблизо търговски мол. Вечеря и нощен круиз ро река Пу през блестящия и преливащ от цветове нощен Шанхай. Нощувка в хотела.

12-ти ден
Закуска. Трансфер до летището полети Шанхай-Москва-София.

Цена: от 2 755 лв.

Специална цена при записване до 4 месеца преди датата на пътуване - от 2 655 лв.


Цената е за група от минимум 20 туристи и включва:
• самолетни билети за местни полети в Китай: Пингяо-Ченду и Ичан-Шанхай;
• билет със спално място във вагон кушет за влака Пекин-Пингяо;
• транспорт с туристически автобус и скоростен влак в Китай;
• 6 нощувки в стаи с две легла в хотели 5 *;
• 3 нощувки в двуместни каюти на време на круизен кораб 5*;
• пълен пансион и минерална вода по време на цялото пътуване;
• екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;
• входните такси на посещаваните по програмата обекти.

Цената не включва:
• самолетни билети за полетите София-Москва-Пекин и Шанхай-Москва-София (около 700 €);
• доплащане за единична стая - 495 €;
• медицинска застраховка за времето на пътуване с покритие 15 000 € - 16 лв.;
• напитки по време на храненията и др.разходи от личен характер.

Задължително се заплащат при окончателното плащане на пакета:
• медицинската застраховка;
• доплащането за единична стая.

Допълнителни изисквания:
• изисква се издаване на входна виза за посещение на страната; необходимо е представянето на паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването и 1 снимка;
• за посещение на страната не се изисква ваксинация;
• туристи над 65 г. възраст доплащат 16 лв. за медицинска застраховка;
• при група от 12 туристи се доплащат 135 €;
• цената на екскурзията е определена при курс 1 щат.дол. = 1,45 лв. При промяна на курса на щатския долар към българския лев с повече от 3% НЕДА ТУРС си запазва правото на промяна на цената.
• записването за екскурзията става след сключване на договор с НЕДА ТУРС, внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена и представяне на фотокопие на първите страници на мeждународния паспорт; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 40 дни преди пътуването;
• след направена резервация на самолетен билет, цената му се заплаща в срок, според условията на авиокомпанията.

Заявка за резервация

Valid XHTML 1.0 Strict